Cuburi de gheata ambalate

Fabrica de gheata

Articole din categoria aleasa

In cocktailulrile moderne gheata este, discutabil, unul din cele mai importante ingrediente. Aceasta afirmatie poate parea un pic hazardata dar sunt extrem de putine bauturile care nu au nevoie de gheata intr-o forma sau alta, gheata facand parte din cultura cocktailurilor incepand de la 1800.
Pana acum 200 de ani gheata era doar un efect secundar si nefericit al iernii. Dar la inceputul anilor 1800 un om a vazut o oportunitate de a produce bani cu iazurile inghetate. Pe numele sau Fredeic Tudor acesta nu doar ca a introdus lumii bauturile reci in mijlocul zilelor calduroase de vara, dar a creeat o necesitate pe care nimeni pana atunci nu a constientizat-o.
Cu totii am trecut prin prin aceasta situatie: am invitat cativa prieteni la masa si in ultima clipa realizam ca nu avem bauturile reci. Cum procedam pentru a raci rapid bauturile pentru a reusi servirea acestora la o temperatura propice si a nu parea o gazda neglijenta?