Articole

Cuburi de gheață

La o primă analiză, diferența dintre apă și gheață este determinată de temperatură, procesul de solidificare fiind cel care joacă rolul principal. În realitate, diferența este mult mai mare, trecerea de la lichid la solid implicând o serie de proceduri menite să îmbunătățească materia primă utilizată în acest context.

În cele mai recente statistici, un procent de peste 85% de oameni  consideră calitatea apei ca fiind definitorie pentru calitatea vieții lor, acest lucru explicând creșterea exponențială a consumului de apă îmbuteliată. Acest lucru se remarcă și în cazul cuburilor de gheață, calitatea superioară fiind posibilă doar prin intermediul unui proces complex de filtrare și purificare.

Apa folosită în procesul de producție al cuburilor de gheață Instant Ice este o apă potabilă din rețeaua publică, provenită din puțuri de mare adâncime din vecinătatea orașului Constanța. În procesul de transformare a acesteia în cuburi de gheață, materia primă utilizată este supusă unui proces de purificare complet, menit să elimine toate impuritățile și să permită producția unor cuburi de gheață cristaline. Procesul se desfășoară în baza mai multor etape, după cum urmează:

 • Filtrarea inițială a sedimentelor mai mari de 5 microni;
 • Filtrarea cu cărbune activ granular, pentru îndepărtarea clorului și a mirosurilor neplăcute;
 • Dedurizarea și demineralizarea cu filtre cu rășini schimbătoare de ioni, cu scopul de a atinge un PH optim;
 • Filtrarea printr-o stație de osmoză inversă, care îndepărtează încărcătura organică sau anorganică a apei, în proporție de 99,9 % și care este una din cele mai performante modalități de purificare a apei cunoscută în prezent;
 • Sterilizarea cu filtre cu lumină ultravioletă, pentru îndepărtarea posibililor microbi, bacterii sau viruși existenți.

În finalul acestui proces rezultă o apă plată deosebit de pură din punct de vedere microbiologic și fizico-chimic, a cărei calități le depășesc chiar și pe cele ale apei îmbuteliate. Premergător activității noastre, înghețăm aceasta apă într-un proces avansat, care elimină aerul din cuburile formate. Rezultatul sunt cuburi de gheață perfect cristaline, care se vor topi lent și nu vor altera în vreun fel calitatea băuturilor cu care sunt servite. Această puritate deosebită a apei folosită la fabricarea gheții Instant Ice se reflectă în aspectul transparent, cristalin și deosebit de clar al cuburilor de gheață, spre deosebire de aspectul alb-laptos și mat al cuburilor de gheață făcute din apă obișnuită. Gheața produsă de noi îndeplinește standarde stricte de calitate și siguranță alimentară și este verificată prin analize regulate de laborator.

Începând cu anul 2011, fabrica de gheață Instant Ice a implementat standardul international ISO 22000, care specifică cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor. Obținerea atestatului de certificare HACCP / ISO 22000 demonstrează clienților faptul că avem implementate tehnicile și cerințele pentru o siguranță completă a alimentelor.

Avantajele certificarii HACCP / ISO 22000 :

 • asigurarea calității igienice a produselor (siguranța alimentelor),
 • reducerea rebuturilor produse în fabrică și reclamațiilor clienților,
 • fidelizarea clienților și a salariaților din companie,
 • crearea unui avantaj competitiv prin aceasta certificare HACCP,
 • prelungirea duratei de valabilitate a produselor,
 • îmbunătățirea imaginii și credibilitaății firmei.

Punem în continuare un mare accent pe toate aceste deziderate ale calității produselor, deoarece gheața este considerată un aliment și nu simplă modalitate de răcire a alimentelor, astfel că trebuie tratată ca atare.

Cauta

Ultimele articole

07 Martie 2019
07 Martie 2019
07 Martie 2019
07 Martie 2019