Articole

Cum racesti rapid bauturile?

Cu totii am trecut prin prin aceasta situatie: am invitat cativa prieteni la masa si in ultima clipa realizam ca nu avem bauturile reci. Cum procedam pentru a raci rapid bauturile pentru a reusi servirea acestora la o temperatura propice si a nu parea o gazda neglijenta?

Materiale necesare:

  • un vas suficient de mare pentru a incapea in el bauturile ce trebuie racite, de ex. galeata de plastic, geanta frigorifica, lighean etc. Cu cat mai gros si mai bine izolat cu atat mai bine
  • cuburi de gheata
  • apa
  • sare

Umple pe jumatate cu apa si gheata un vas suficient de mare pentru a contine bauturile ce trebuie racite. Un amestec de jumatate apa jumatate gheata este cel mai indicat.

Introdu in vasul cu apa si gheata bauturile ce trebuie racite.

Arunca in apa amestecata cu gheata cateva linguri de sare, daca vasul are un volum mai mare poti suplimenta aceasta cantitate. Pentru un vas de 10 litri sunt necesare cam 100 g de sare.

Asteapta 2-3 minute. Temperatura bauturilor trebuie sa scada dramatic intr-un timp scurt. Pentru a grabi procesul de racire se pot amesteca usor sticlele sau cutiile cu bauturi cu apa si gheata.

 

Instructiunile de mai sus se adreseaza in special bauturilor in care nu se pune direct gheata (bere, vin) si care trebuie racite in ambalajul original (sticle, cutii etc), pentru celalalte bauturi fiind evident ca este mai usor sa adaugam cuburile de gheata direct in pahar

Cauta

Ultimele articole

07 Martie 2019
07 Martie 2019
07 Martie 2019
07 Martie 2019