Articole

Lucruri de stiut despre gheata din cocktail

In cocktailulrile moderne gheata este, discutabil, unul din cele mai importante ingrediente. Aceasta afirmatie poate parea un pic hazardata dar sunt extrem de putine bauturile care nu au nevoie de gheata intr-o forma sau alta, gheata facand parte din cultura cocktailurilor incepand de la 1800.

Am fost invatati de-a lungul anilor ca o sursa de apa pura ajuta la obtinerea unei beri sau bauturi alcoolice bune. Prin urmare sa adaugi unei bauturi bune apa impura sub forma de gheata nu are sens.

Mai jos cateva aspecte ce trbuie urmarite la folosirea ghetii in cocktailuri

1. Continutul de apa si alcool si temperatura sunt cheia obtinerii unui bun cocktail

2. Cu cat gheata este mai transparenta cu atat este mai bine deoarece acest lucru indica puritatea ei. Gheata cu aspect alb opac se formeaza cand apa contine impuritati sau bule de oxygen prinse in structura ei. Bulele de aer vor face ca gheata sa nu fie densa si sa se topeasca usor iar impuritatile vor altera gustul bauturilor racite cu atatea impuritati mai multe contine

3. Apa provenita de la gheata topita prin amestecare (shaking and stiring) poate fi intre 15%-25% din volumul final al cocktailului. Aproximand volumul total de alcool putem aprecia cantitatea de gheata necesara pentru fiecare tip de cocktail pe care il faci.

4. Incearca sa folosesti tipul de gheata potrivit pentru fiecare bautura. Bucatile lungi pot fi folosite la long drinks, cuburile mari merg bine cu un "Old fashioned" si gheata sparta este in special

5. Pastreaza gheata rece si nu o lasa sa transpire. Folosind gheata dintr-o frapiera ce a stat in afara frigiderului mai mult de o ora va face ca aceasta sa se topeasca rapid si sa dilueze bauturile. Cuburile bine inghetate vor raci bauturile pentru mai mult timp fara sa le strice. Pastreaza cuburile in congelator daca nu le folosesti imediat.

6. Gheata de produsa acasa in congelator chiar daca este folosita apa purificata poate avea aspect alb opac din cauza modului in care ingheata.Gheata produsa de fabrici specializate este de buna calitate in principal din cauza proceselor de purificare folosite, dar si a modului dinamic de inghetare al apei. 

7. Gheata este pentru barman exact ceea ce focul este pentru bucatar

Cauta

Ultimele articole

07 Martie 2019
07 Martie 2019
07 Martie 2019
07 Martie 2019